Eladó Családi ház, Tatabánya

#130204917

Eladó Családi ház

83.99 millió Ft

Tatabánya Kertváros
Alapterület:
165 m2
Szobák száma:
2 + 3
Állapot:
Felújított
Építési mód:
Tégla

Kérjen személyes bemutatást!
Adja meg adatait, és hogy mikor érne rá!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Megfelelő időpontok

Hétköznap délelőtt
Hétköznap délután
Hétköznap este
Hétvégén délelőtt
Hétvégén délután
Hétvégén este
Kérés elküldése
1 084 m2
Hőszigetelt
Cirkó
Udvari
Körbejárható
1
Összkomfort
230 - 400 Volt
Van, saját vízórával
Vezetékes gáz
Közműhálózatba bekötve

Rezsiálló felújított családi ház!

Tatabányán Kertvárosban eladó egy Rezsiálló felújított családi ház!

Az ingatlan egy 1084m2-es telken található, 165m2 lakóterület + 30 m2 télikert + 56 m2 garázsból áll. A nagyon precíz leírásban minden szükséges információt megtalál. Véleményem szerint érdemes megtekinteni, itt semmit nem kell újítani az ide költözőknek, a mai kornak megfelelő ízléssel és technológiával lett felújítva. Az alaprajzon a praktikus elosztás is látható.

Gázfűtés, villanyfűtés, vegyestüzelés, napelem, passzív fűtés, gázzal és villannyal is előállítható melegvíz, egy teljesen kész (akár 2 generációnak is alkalmas) családi házban.

Az épület kívülről 10 cm-es szigeteléssel ellátott, a födémen pedig 20cm-es szigetelés van. Az árnyékolás redőnyökkel megoldott.

A folyamatos melegvíz ellátást a 200 literes víztároló biztosítja, melynek felfűtését a napelemekről nyert energia és/vagy a gázkazán biztosítja, mely akár kiegészíthető napkollektorral is (erre is fel van készítve a rendszer).

A ház eredeti belső részei 2020-ban teljeskörűen újraépítésre kerültek: teljesen új és többszörösen szigetelt talaj rétegrend 1m mélyen, új falak, padló, vezetékek stb.

A ház újépítésű része a nagy nappalival, fürdőszobával és gépészeti helyiséggel 2014-ben készült 3 rétegben üvegezett ablakokkal. Ekkor került kialakításra a gépészeti rendszer is. Az újépítésű részen padlófűtés és radiátoros fűtési kör is kiépítésre került. A gépészeti rendszer több körben elválasztott, így lehetőség van a ház egyes részeinek teljesen külön történő fűtésére.

A megfelelő minőségű vizet vízlágyító berendezés biztosítja.

A házban felszerelt klímák összesen 10,5kW hűtés és 8kW fűtés teljesítményűek, mellyel a teljeskörű hűtés/fűtés is megoldható (a napelemről termelt áram segítségével).

2022-ben a garázst és a házat összekötő, hőszigetelt nyílászárókkal felszerelt télikert, valamint napelem rendszer került kiépítésre. A napelemek nyáron 636 kW áramot állítottak elő havonta (ez a rezsicsökkentési limit háromszorosa), amely elegendő volt a klímákkal történő hűtés mellett az elektromos autó töltéséhez is. A télikert a hidegebb, de napsütéses napokon passzív fűtést tud biztosítani a ház számára.

A garázs 56 m2, így 2 autó befogadása mellett számos egyéb jármű/eszköz tárolására is alkalmas.

A garázs mögött fedett terasz került kialakításra, amely a kerti sütögetés mellett jelenleg pingpongozásra szolgál, de akár további 2-3 autó elhelyezésére is alkalmas.

A garázs mellett lévő különálló fedett kocsibeálló akár lugasként is használható, de itt kapott helyet a kerti sparhelt is.

A kert öntözéséről automata öntözőrendszer gondoskodik, amelynek gazdaságos üzemeltetését a kifogyhatatlan vízellátású fúrt kút biztosítja.

Az ingatlan belső és külső világítása is energiatakarékos LED-es lámpatestekkel megoldott.

Az ingatlan védelmét a távfelügyeletre kötött teljeskörű riasztórendszer biztosítja.

Az újraépítés során kiemelt szempont volt, hogy könnyen 2 generációssá lehessen alakítani az épületet, amely akár 1 hétvége alatt kialakítható.

A ház közelében található több általános iskola, óvoda, üzlet és buszmegálló is. A tatabányai kerékpárutak könnyen, biztonságosan megközelíthetőek.